Een foto. Zonder filter, zonder masker en nog zonder make up. Puur zoals ik ben. Zichtbaar dus. Maar dan anders. Ik zie op de achtergrond een doek. Nog zonder kleur. Ik bedenk nooit van tevoren wat ik ga schilderen of schrijven.
Het afgelopen halfjaar zijn mijn verhalen over zelfliefde, delen is helen, keuzes maken, anders zijn en anders voelen verteld. Heb ik een reis gemaakt van onzekerheid naar zelfvertrouwen, steeds meer van liefde voor de ander naar zelfliefde, van gevoelens wegstoppen naar het echt durven voelen soms tot frustraties aan toe en vooral van het onzichtbaar voor de ander naar meer en meer zichtbaar zijn voor mezelf.

Ik was een vrouw die het gevoel had dat ik niet mezelf kon en mocht zijn in mijn dagelijks leven. Een vrouw die regelrecht een burn-out invloog uitgeput, vreselijk moe en met heftige koppijnen de dag doorkwam en zelfs opstond uit bed. Om maar niet te spreken over mijn humeur. 
Mijn aandacht was voornamelijk gericht op anderen en niet op mezelf. Gevoelens delen, laat staan uiten vond ik een heel gedoe. Voor mezelf opkomen deed ik wel, maar niet vanuit zachte kracht wat ik eigenlijk heel graag wilde. Maar ik deed dit juist hard en heel direct. Ik had het idee dat dit de enige manier was om gehoord te worden. Ik merkte een grote weerslag op mijn zelfvertrouwen, persoonlijke ontwikkeling en keuzes die ik maakte in mijn leven. Dit moest anders. Wat ik nodig had was zelfliefde. Mezelf op één zetten. Maar hoe kwam ik daar?

Ik word enorm blij van kleur, zowel in mijn schilderwerk als in teksten die ik schrijf. Ik word super enthousiast van niet van tevoren bedenken wat ik ga schilderen of schrijven. Het komt zoals het komt. En dat daar mijn gevoelens, dromen en verlangens ‘ineens’ helemaal als vanzelf doorheen komen. Zodat er een beeld of tekst ontstaat, waarvan ik zelf ook denk: “Ja, dat ben ik.” 
Trots zijn op mijn eigen werk, mijn eigen creaties waarin mijn verlangens, dromen, wensen en vooral gevoelens zichtbaar worden, geeft mij enorme boost aan mijn zelfvertrouwen. Mijn missie is niet voor niets om vrouwen spelenderwijs en op een creatieve manier te helpen zichzelf te accepteren. En hun leven zo in te vullen zoals zij dit graag willen. 
Creatief is iedereen. Dus jij ook vrouw. Op jouw manier. Ik hou van schilderen en schrijven. Jij misschien wel van zingen, dansen, toneel. Binnen buiten waar dan ook. Weet alles is goed is want het is van jou. Het is wie jij bent. Daarom dus.

Groeien vanuit een gevoel van ongewild ongewenst in mijn dagelijks leven naar een gevoel van meer dan wenselijk welkom zijn op deze wereld. Zonder filter, zonder masker en ook zonder make-up.