Het is acht uur en ik zit al in de auto op weg naar het strand bij Katwijk aan zee voor een coachsessie met een klant. Om tien uur heb ik met haar afgesproken. Ik heb er weer enorm veel zin in.
Tijdens een lange strandwandeling of zittend op het strand het zand glijdend door haar handen komen bij Manon altijd haar verhalen naar boven. Het verhaal wat op dat moment verteld wilt worden, gaan we mee aan de slag. Zelf geniet ik tijdens deze sessies ook enorm van de rust en het geluid van de zee, de rondvliegende meeuwen en niet te vergeten van spelende kinderen.

Manon melde zich in april van dit jaar bij mij. Zij is een van mijn klanten die graag buiten in de natuur gecoacht wilt worden. Het liefst aan zee. Naast het lekker uitwaaien, genieten van de zon en de geur van zee en strand gaan we samen altijd tijdens de lunch een hapje eten bij een gezellig strandpaviljoen.

Voor mij betekend dit dat ik vandaag niet thuis ben. Alweer niet. Soms vind ik dat best lastig en voel ik me schuldig. Maar mijn gezin draait ook zonder mij gewoon door. Manon vindt het fijn dat ik mijn ervaringen hierover met haar deel. Sinds vier weken is zij gestart met een zangcursus en heeft zij zich aangemeld bij een toneelvereniging waar zij in het najaar start. Zingen en toneelspelen vond zij altijd super leuk om te doen. Echter door de drukte van haar baan en gezin kwam zij hier niet aan toe. Was zij een soort van vliegende keep voor Jan en alleman.

Ik herken dit. En ik weet inmiddels uit ervaring dat het ook voor jou een stuk makkelijker wordt, wanneer jij eerst naar binnen duikt. Het is niet alleen het voorspel wat jij speelt of het hoogtepunt wat jij bereikt. Vergeet niet dat wanneer jij de parel hebt aangeraakt om er intens van te genieten en vervolgens een feestje te vieren met knallend vuurwerk als kers op de taart. Jij met alles erop en eraan bent zo meer dan welkom. Zo ontzettend gewenst om te zijn.

Een eigen plek het bestaat echt. Een plek waarin jij je vrij voelt om te zijn wie jij bent. Of dat nou thuis is, op het strand aan zee tijdens een coachsessie of tijdens een zangcursus. Om zover te komen, geloof mij is het keihard werken. Absoluut. Maar als jij het wilt, echt wilt dan heb ook jij jouw eigen plek. Vier jij jouw feestje.

Vanmiddag sluiten we de dag af met een gezellige vrijmibo en luiden we samen het weekend in. Ik ben zo benieuwd naar welk verhaal deze keer verteld wilt worden. Ik heb er zin in. In juli heb ik nog 4 plekken vrij voordat ik op vakantie ga. Een pb is genoeg. Liever samen in een groep lees dan hier: https://ursulavanleest.nl/