Ergens dit jaar in mei schreef ik op een ochtend met een verse bak koffie uiteraard, een post over het ondernemerschap, spelen en seks. En nog steeds lieverds krijg ik hier reacties op. Echt. Ik ben toen overspoeld met pb’s en appjes. Niet te vergeten wat een e-mails. Ik ben ontvriend, mijn lijst is uitgedund en had ik er plots volgers en inschrijvers bij. 
Want. Dat je dat durft. Een post over seks. Ja. Dus. Daar ging het om toch? Durven doen wat ik wil. Het woord ondernemerschap of het woord spelen doet nog niet zoveel. Valt reuze mee. Maar zodra het woord seks eraan wordt toegevoegd. Oehhlalaahh….zucht. Zegt dat iets over mij? Vast. En over jou? Ook ja.

Het brengt wat teweeg praten of schrijven over spelen en seks. Buiten of binnen met jou en mij linksom of rechtsom kom ik er niet onderuit. Beter gezegd, wil ik dat geeneens. Want echt hè, het hoort gewoon bij mij. Zie het als eten en drinken ook daar kan ik niet zonder. Het ondernemerschap, spelen en seks. Heerlijk. 
Hoe meer ik vanuit liefde, hartstocht en oprechte gevoelens mij reis bewandel, beleef ik de mooiste avonturen. Krijg ik zulke zuivere verhalen. Ontmoet ik de meest sensuele mensen. Enkel en alleen omdat ik daar open voor sta. Meer niet. 
Mijn hart is groot. Voor jou echt, maar zeker niet minder voor mezelf. Het ondernemerschap is puur een spel. Net als seks. Als we gaan spelen, komen de prachtigste creaties naar boven. Als je eenmaal weet, hoe het werkt is het echt heel simpel. Iedereen kan creëeren. Jij ook. Geniet van de groei, van het hoogtepunt en vooral van het naspel. Kijk vol trots naar hetgeen wat jij hebt bereikt. Vier een feestje.

Maar kom niet bij mij aankloppen, omdat je niet weet hoe je een onderneming op moet zetten. Zoek een business buddy. Doe een cursus. Ga netwerken. Heb ik ook gedaan. Kom niet bij mij zeuren over slechte seks. Ik ben geen therapeut. Maak die afspraak zelf. En vraag al helemaal niet hoe je moet spelen. Want ook dan heb jij nog genoeg werk te verzetten. Is er ergens iets misgegaan. 
Ik heb wel een tip. Luister, lees en kijk. Niet steeds om je heen. Naar jezelf want daar zit het. In jou. Nergens en bij niemand anders. Ik kan niet genieten van een naspel, als ik er niet voor mezelf het maximale uithaal. Of er vol voor ga. Misschien jij. Maar dat is aan jou.

Het ondernemerschap, spelen en seks. Het lijntje is soms dun. Dat maakt het voor mij niet minder plezierig. Net als eten en drinken. Om fatsoenlijk te kunnen functioneren zijn bepaalde dingen nou eenmaal noodzakelijk. Voor mij. Wat jij nodig hebt, maakt mij niet uit. Helpen kan ik. Dat zeker. Wel met mijn spelregels. Spelen we samen het spel. 
Dus als ik het weer eens heb over spelen en seks, maak jij die duikvlucht naar binnen. Daar zit de parel. Denk jij ja en hoe dan? Doe een pb. Leer ik aan jou de hoe dan.