Ik verander elke dag meer en meer in de beste versie van mezelf. Moet je daarvoor veranderen dan? Nee, zeker niet. Maar het is wel een stuk makkelijker om eerst naar binnen te duiken. De parel aan te raken, er intens van te genieten en vervolgens te gaan doen waar je ècht zin in hebt.

Mijn eigen keuzes maken en doen wat ik leuk vind naast mijn gezin en het runnen van mijn bedrijf kan ik. Jazeker. Nu wel.

Ik weet ook dat er onder ons ondernemers zijn, die het gevoel hebben klem te zitten in hun dagelijks leven. Niet wetende hoe ze de boel weer op rit moeten krijgen. Laat staan te doen wat ze zelf leuk vinden. Als een raket schieten ze zo keer op keer rakelings langs een burn out.

Veranderen. Hoe dan?

Die racerunner was ik ook. Met een blad voor mijn kop. Wat zeg ik. Een heel bos stond er waar ik doorheen moest. Als een hoog groot dichtbegroeid doolhof. De ingang vond ik niet. Ik heb mezelf zo blindgestaard. Jaren. Die sleutel die ik zocht had ik. Ik was het. Zelf.

Spelenderwijs en met een gezonde dosis creativiteit ben ik op weg. Ik struikel nog wel eens de struiken in, maar dat is niet erg. Met hier en daar wat schaafplekken sta ik op en trots als een pauw loop ik weer verder door het prachtige bos. Mijn bos. Genietend van al het moois om me heen.

En echt hè. Ook jij kan weer het gevoel hebben vrij te zijn om te gaan en te staan waar jij wilt. Hoe het mij lukt om ondanks de drukte van mijn bedrijf, mijn 3 kinderen kan doen wat ik leuk vind. Hoe ik geniet van de vrijheid die ik nu heb, kan ik je leren.

Die inzichten die jij nodig hebt dat het echt mogelijk is om die vrijheid te voelen. Het is zo simpel. Geloof mij maar.