Het was op een zonnige zomerse maandagmiddag in april. Een afspraak.
Het was zover. Ik reed naar een fijne fantastische plek dichtbij het bos. De geur van paarden en koeien kwam door het open raam mijn auto binnen. Rondom mij was een prachtig stuk natuurschoon. De lucht was helder blauw en de zon scheen fel door de vooruit. Water, bloemetjes en bladeren had ik bij me. Ik had ze naast me op de stoel gelegd. Ik glimlachte.

Die morgen was ik naar het meer gefietst bij mij om de hoek met een flesje en een tas. Terwijl ik de bloemetjes plukte, gleed ik bijna uit. Het had namelijk die nacht geregend. Het gras was wat drassig, nat en de kant modderig. Ik kon me nog net vastpakken aan een stuk tak die ik zag hangen.

Ik was niet echt nerveus, maar meer licht gespannen. Ik weet nog dat ik dacht, dat het wel wat met me zou doen. Ik besloot toen dat ik me zou overgeven aan het moment. Het was tijd.

Mijn leven kwam die maandagmiddag in april in een notendop voorbij. Ik heb gelachen, gehuild en genoten. Het klopte zo met het persoonlijke proces waar ik in zat. 
Mijn strategie was anders door de keuzes die ik zelf had gemaakt. Door het schrappen van flutdingen die me energie kostte. Door het beëindigen van onzinnige relaties. Deuren waren dichtgesmeten en nieuwe deuren had ik wagenwijd opengezet. Voor mezelf. Ik kon dit.

Rond vier uur reed ik met een rustig en licht gevoel in mijn lichaam naar huis. Bij thuiskomst pakte ik mijn ezel en begon met schilderen. Dit verhaal moest op het doek. Het was prachtig. Het was ik. Ik voelde me weer welkom en trots bij elke sierlijke streep die er verscheen.

“Ik ga het doen,” dacht ik. “Ik kies en doe het zelf.”

Want weet je. Ik ben de machinist van mijn eigen trein. Ik bepaal mijn reis en welke route ik neem. Bij welke halte ik stop of en hoe hard doorrijd. En wie er in mijn trein mag instappen.

Ook jij kan dit. Van liefde voor de ander naar zelfliefde. Van onzichtbaar zijn voor de ander naar weer zichtbaar zijn voor jezelf. 
In september start het traject: “Van ongewild ongewenst naar wenselijk welkom.” Een pb of reactie hieronder is voldoende. Krijg jij van mij alle info.