Wie ben ik

Ik ben Ursula van Leest. Ik ben Ontspanningstherapeut en geef Stresscounseling, Holistische Massage en Shiatsu. In combinatie met Lifestyle, Strategie & Business coaching. Voor vrouwen met een drukke baan of eigen bedrijf. Die met zichzelf worstelen en risico lopen op een burn-out. Mijn missie is om vrouwen te leren moeiteloos te ontspannen door strategisch overzicht en hun leven zo in te vullen zoals zij dit graag willen. Mijn motto is in liefde ontspannen leven.

Ik geef training, workshops en coaching die zowel individueel als in groepsverband plaatsvinden.

Waarom doe ik dit?

Wanneer ik mensen spreek, zijn ze altijd benieuwd hoe ik het voor elkaar krijg om met regelmaat een paar dagen van huis te zijn. Om in mijn vrije tijd te schilderen, yogalessen te volgen, gezellig te lunchen met vriendinnen en vanuit huis te werken. Met een eigen bedrijf en een gezin met drie schoolgaande pubers heb ik het zeker druk. Iedere dag is levendig en ben ik me bewust dat ieder zijn eigen plek inneemt binnen het gezin. Maar ook binnen de relaties op school, op het werk, op de sportclubs. Ik doe inmiddels wat ik graag wil doen op mijn eigen ludieke authentieke manier.

Ik heb altijd heel veel gewerkt. In mijn drukke en stevige baan als ambulant gezinsbegeleider en met alle afspraken binnen het gezin: drie kinderen met feestjes, vriendjes, clubjes.. Ik reed altijd overal naartoe. Mijn middelste bleek ernstig visueel gehandicapt en met hem was ik veelvuldig in het ziekenhuis voor onderzoek. Mijn werk regelde ik daar omheen. Ik was 24/7 bezig met zorgen, regelen en managen. Steeds vaker had ik heftige hoofdpijnen en sliep ik slecht. Met steeds vaker de gedachte: “En ik dan? Hoe zit het eigenlijk met mij?” Ik stevende recht af op een burn out. Ik raakte het overzicht in mijn dagelijks leven kwijt. Want waar stond ik?

Mijn aandacht was voornamelijk gericht op anderen en niet op mezelf. Gevoelens delen, laat staan uiten vond ik een heel gedoe. Voor mezelf opkomen deed ik wel, maar niet vanuit zachte kracht wat ik eigenlijk heel graag wilde. Maar ik deed dit juist hard en heel direct. Ik had het idee dat dit de enige manier was om gehoord te worden. 

“Ik was zeven jaar en op een verjaardag. Aan mijn neefjes en nichtjes werd gevraagd wat ze die week allemaal hadden gedaan. Zij begonnen uitbundig te vertellen. Mij werd niets gevraagd. Steeds als ik probeerde ook iets te vertellen kwam er weer iemand overheen. Toen ik brutaal toch begon te praten werd er tegen mij gezegd: “Houd jij je maar even stil. Aan jou is niks aan.”

Ik merkte een grote weerslag op mijn zelfvertrouwen, persoonlijke ontwikkeling en keuzes die ik maakte in mijn leven. En zo vond ik mezelf in een druk bestaan, met hoofdpijn en een bijna-burn out. Dit moest anders. Wat ik nodig had was zelfliefde en duidelijk overzicht voor mezelf. Ik moest mezelf op één zetten. Maar hoe kwam ik daar?

Ik merkte dat ik erg blij werd van spelen. Spelen met verf. Met warme felle kleuren. Spelen met woorden. Schilderen en schrijven bleken voor mij een middel om mijn gevoelens te kunnen uiten. Spelenderwijs kwamen mijn creaties op het doek of op papier. Mijn verhalen werden zichtbaar. Niet alleen de moeizame momenten die ik heb gehad. Ook mijn verlangens, wensen en dromen. Ik hoefde namelijk niet te spreken. Ik hoefde niet na te denken of ik het wel goed deed. Alles was goed.  

Ik kon mijn gedachten in beelden op het doek en op het papier tot leven laten komen. Het kind in mij kwam langzaam naar de oppervlakte en ging steeds meer oprecht en gewoon genieten van kleine alledaagse dingen. Ik leerde mezelf creatief om te gaan met strategie. Met het maken van planning, overzicht. Mijn dagelijks leven werd steeds meer duidelijk voor mij.

Steeds meer nam ik mijn plek in, deelde ik mijn gevoelens en werd ik steeds fitter. Ik had meer energie. Ik kreeg zelfvertrouwen. Ik had weer overzicht op dat wat ik graag wilde met mijn leven. Vooral veel meer rust in mijn hoofd en lichaam. Ik vond het leuk om weer samen dingen te ondernemen, in plaats van alleen te managen. Ik werd meer en meer zichtbaar voor mezelf en voor de buitenwereld. Zoals ik echt ben.  

Nu ga ik elke dag op reis. Dagelijks beleef ik de mooiste verhalen. Geniet ik van mijn eigen creaties. Als een ware kunstenares creëer ik mijn eigen levenskunst. Mijn verlangens, wensen en dromen zijn echt. Ik ben echt. Ik ben meer dan wenselijk welkom op deze wereld.

 

Hoezo niet creatief?

Maar ik ben niet creatief. Ik kan niet schilderen. Ik kan niet schrijven. Ik kan niet plannen of een overzicht maken. Dit zijn zomaar wat opmerkingen van de vrouwen met wie ik werk. Maar: iedereen is creatief. Wat niet wil zeggen dat iedereen moet schilderen of schrijven. Maar wanneer we samen creatief aan de slag gaan, ontdekken we vanzelf waar jouw ‘schilderen’ en ‘schrijven’ zit. Wat jouw vorm is. Het mooie is namelijk: je kunt niks fout doen, alles is goed. 

Mijn ervaring

Zodra wij vrouwen kiezen in de eerste plaats voor onszelf, geloof hebben in onszelf en vooral durven te doen dat wat wij graag willen doen in ons dagelijks leven, komen de wensen, dromen en verlangens die we hebben uit.

De reis die wij maken, wordt al zoveel makkelijker wanneer we de verhalen hiervoor hartstochtelijk zelf creëren. Wij kunnen dat.

Wanneer wij het kind in ons laten spelen en haar haar eigen verhalen laat vertellen, wordt onze reis al zoveel makkelijker dan we ooit hadden kunnen dromen. Gewoonweg omdat we onze creatieve creaties zichtbaar maken niet alleen voor onszelf, maar voor iedereen. Op onze levensreis zijn wij degenen die bepalen welke plek wij willen innemen en niemand anders. En dat is precies wat we gaan doen wanneer wij samen aan de slag gaan. Wij vrouwen zijn namelijk meer dan wenselijk welkom op deze wereld. Precies zoals we zijn.

Ursula

Ursula runt naast haar drukke gezin met 3 opgroeiende pubers haar eigen praktijk. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in de Gezondheidszorg en is een ervaren trainer en coach. Ze heeft diverse opleidingen, cursussen en trainingen gevolgd op het gebied van relaties van en tussen mensen onderling.

Als Lifestyle Creator leert ze hoe wensen, verlangens en dromen zichtbaar worden op het witte doek of op het papier. Beeldend vormgeven d.m.v. schilderen is één van de middelen dat zij hiervoor gebruikt. 

Naast Lifestyle Creator helpt ze als Ontspanningstherapeut d.m.v. Stresscounseling, Holistische massage en Shiatsu vrouwen. Vrouwen die het gevoel hebben dat ze niet zichzelf kunnen en mogen zijn in hun dagelijks leven, worstelen met zichzelf en de kans lopen op een burn-out. Vrouwen die het overzicht kwijt zijn in hun dagelijks leven. Ursula heeft hiervoor twee methodes ontwikkeld, Kunst4 en HOW, die zij gebruikt tijdens trainingen en coaching.

Mijn missie is om vrouwen te leren moeiteloos te ontspannen door strategisch overzicht en hun leven zo in te vullen zoals zij dit graag willen. Mijn motto is in liefde ontspannen leven.

Ik geef training, workshops en coaching die zowel individueel als in groepsverband plaatsvinden.